STE(A)M Sessies

Opleiding georganiseerd door de Educatieve bacholoropleiding Secundair onderwijs - HOWEST.

Zoek je een innoverende opleiding met een samenhangend aanbod op maat van je klaspraktijk, schrijf je dan in voor een opleiding in STE(A)M binnen Howest.

Dit opleidingstraject voor beginnende en ervaren STE(A)M-leerkrachten heeft als doel de deelnemers sterkere ontwerpers te maken van STE(A)M-activiteiten.

  • 10 sessies van 3 uur op dinsdag voormiddag.
  • Design thinking, onderzoekend en ontwerpend leren, 21eeuwse vaardigheden, evalueren en differentiëren binnen STE(A)M-activiteiten, ontwerpen van concrete STE(A)M-projecten,…
  • Opleiding op maat vertrekkend vanuit de klaspraktijk van de deelnemende leerkrachten en vanuit de vernieuwde eindtermen.
  • Samenwerking tussen leerkrachten, Howest lectoren en Howest studenten.
  • Optioneel uitvoeren van de concrete STE(A)M-projecten in de klas van de deelnemende leerkrachten en tijdens de stage van de deelnemende studenten.
  • Een certificaat/navormingsattest van de opleiding.
  • Leren werken met ONO-tool.
Ik werk met ONO samen met collega’s om een project op te zetten.
In de toekomst willen we dit ook gebruiken om leerlingen een project te laten uitwerken om hun wetenschappelijk denken en onderzoeksvaardigheden te stimuleren. Het is me bevallen, het gebruik van de ONO-tool, omdat je zeer verrassende projecten kan bekomen. Vertrekkende soms van één enkel woord bekom je een project.
Ook het samenwerken via de verschillende acties en tools wordt enorm gestimuleerd.
Herlinde Verstraete, leerkracht STEM, biologie en toegepaste biologie in de 2de en 3de graad Atheneum Brugge

Voor meer praktische info klik hier en/of stuur een mailtje naar kelly.schedin@howest.be.

Product image Product image