Workshops


Ergotherapie “Ondernemerszin„

Binnen de module 'ondernemerszin' stonden de studenten voor de uitdaging om héél uiteenlopende projecten vorm te geven.

Tijdens een korte introductie werd de tool toegelicht en verder geconcretiseerd aan de hand van een voorbeeld. Via een hands-on workshop leerden ze met de tool werken én werd hun project in grote lijnen uitgestippeld. Twee vliegen in één klap dus.

Projectdesign in de sociale sector hoeft niet saai te zijn: ONO helpt projecten vorm te geven én creatief in te vullen. Ideaal om abstracte doelen en fases te concretiseren en tegelijkertijd uitgedaagd worden om te vernieuwen.
Broos Claerhout, coördinator Medialab Quindo
Product image

Product image

Brightlab “GoWithTheVelo„

Tijdens een intensieve hands-on workshop ging een delegatie van het Brightlab aan de slag met ONO om een project rond fietsveiligheid uit te werken voor kinderen van het lager onderwijs.

Het project 'Go With The Velo' kreeg tijdens deze workshop vorm. Een fijne ervaring!

Dit is straf, een product om STEM-les materiaal te ontwerpen. De tool ondersteunt leerkrachtenteams om STEM lesmateriaal te ontwikkelen en daar samen over te praten. Met magnetische kaartjes kan de opzet van een lessenpakket gevisualiseerd worden gebaseerd op het wetenschappelijk proces en/of het ontwerpproces.

De tool geeft de nodige handvaten om op een snelle en efficiënte wijze een abstract / vaag idee of concept uit te kristalleren en vorm te geven, dit ondermeer door de visuele herkenbaarheid van de deelactiviteiten, het inspiratieboekje met mogelijke technieken,... .

Verder helpt de tool ook leerkrachtenteams om hun doelstellingen in het oog te houden en om te communiceren over hoe open of gestuurd ze deelactiviteiten willen aanbrengen aan hun leerlingen. Het werkt! Op één namiddag heb je het framework van je STEM-project grosso modo uitgedacht. Coach Annelies die de workshop begeleidde heeft een uitgebreide ervaring in het onderwijs en dat voel je. We waren erg tevreden over de workshop.

Ilse Ooghe, Lieve Lambrechts & Kristien Rombouts, Brightlab